27 januari 2020

Vignet Gezonde School verlengd!

Onze school heeft wederom het vignet Gezonde School behaald! Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Hiervoor zetten we o.a. de volgende activiteiten in: schoolfruit, de kookweek, verzorgen van de moestuin, water drinken mag de hele dag, gezonde traktaties, etcetera.

Als eerste school van Lochem hadden we al het certificaat Gezonde School, maar deze moet iedere drie jaar verlengd worden. Hiervoor moet eerst weer een procedure doorlopen worden en vervolgens moet de aanvraag goedgekeurd worden. Als deze is goedgekeurd, ontvang je het vignet Gezonde School. Op de gevel van onze school hangt het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op school zien dat onze school een gezonde school is!

 
Media
  • 76f2d4f2c3584db7a3cc978b6fc15159.jpg
De Nettelhorst op Facebook